Nyheder

MO Nereis

description

Marts er typisk måneden, hvor man som lystfisker kan være så heldig at opleve børsteormenes sværmer. Når det sker, svømmer børsteormene frit rundt i vandet i store stimer, hvilket er guf for havørrederne. Det er et sandt ædegilde for havørrederne, og man kan finde op mod 100 børsteorm i maven på dem, hvis man fanger en i en sværmningsperiode.

Oftest hænger børsteormenes sværmning sammen med månefaserne og vandtemperaturer over de 5 grader. Helt præcis hvilken fase månen skal være i vides ikke med sikkerhed, men ofte er det ved nymåne eller fuldmåne, at sværmningen sker.

Hvis man er så heldig at være ude at fiske under børsteormenes sværmning, er det med at finde sit mest børsteormslignende agn frem, for så er der nærmest fangstgaranti. 

Dog skal man være hurtigt ude når sværmningen starter, da havørrederne overspiser sig i børsteorm, og efter omkring et døgns tid får de ofte nok af dem, og søger efter anden føde.

I MO Coast-serien findes farven Nereis der er malet, så den imiterer børsteormene og kan med fordel benyttes ved sværmningen såvel som under normalt fiskeri. 

Der har i øvrigt lige været fuldmåne den 12. marts, og næste nymåne er 28. marts.